Renate van der Knaap

GZ-psycholoog en Psychotherapeut

 • Telefoon:
 • Telefonisch spreekuur:
 • dinsdag 10.30 – 11.30 uur
 • Werkdagen:
 • woensdagochtend, donderdag en vrijdag
 • Contract
 • Zilveren Kruis: (Achmea, De Friesland, Interpolis, FBTO, Pro Life, One Underwriting Health),
  ASR (a.s.r. Ditzo), Menzis (Anderzorg, Hema, VinkVink), DSW ( Twente
  zorgverzekeraar, Stad Holland zorgverzekeraar), VGZ (
  VGZbewust, United Consumers, Univé Zorg, Zekur, UMC Zorgverzekering, IZA, IZZ Zorgverzekeraar door VGZ, Zorgzaam).

 • Ongecontracteerd
 • Volwassenen die geen verzekering hebben bij bovenstaande verzekeraars, bied ik contractvrije zorg.
 • KvK-nr:
 • 69006121

Ik ben GZ-Psycholoog & Psychotherapeut. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen de GGZ op het gebied van onderzoek en behandeling bij kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met verschillende (complexe) problemen.

Vanaf september 2018 ben ik met mijn praktijk gevestigd bij KAPPA. Helaas bied ik sinds januari 2024 geen vergoede zorg meer aan kind en jeugd in de regio Eemland. U kunt wel bij mij terecht voor individuele (psycho)therapie, EMDR en/of oudergesprekken en gezinsgesprekken voor  (jong)volwassenen (+/-18-30).

Ik werk vanuit verschillend theoretische denkkaders passend bij de problemen en uw hulpvraag. Daarbij vind ik het betrekken van ouders en/of gezin belangrijk. De klachten kunnen een grote invloed hebben op de sfeer in een gezin. Ouders voelen zich vaak machteloos en weten niet meer hoe zij hun kind kunnen helpen. De afgelopen jaren heb ik mij laten scholen  in de mentaliserende bevorderende therapie (MBT). Deze manier van werken zit sterk in mijn basishouding binnen alle therapieën die ik geef. 

Aandachtsgebieden in mijn werk zijn:
Tevens geef ik supervisie aan psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog.
Lidmaatschappen en registraties:

Hoe de zorg geregeld is, staat beschreven in mijn kwaliteitsstatuut.

Ik hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Hoe met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon wordt omgegaan, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) staat beschreven in mijn privacystatement.

De tarieven die 2023 worden gehanteerd zijn opgenomen in de NZA-Tarievenlijst-psychotherapeut-ZPM-2024

Ik ben via de LVVP aangesloten bij de klachtencommissie en de geschillencommissie. Meer informatie hierover vindt u hier.